امروزه دولت در جهت کاهش جرائم صورت گرفته و کلاهبرداری هایی که برای قول نامه ها صورت میگیرد و همچنین کاهش مشکلات سند های دفترچهای یا همان منگوله دار، و راحتی مردم و پیشرفت سریع تر کارها در ادارات مختلف و کم شدن کاغذ بازی ها، برای املاک سند های تک برگ را پیشنهاد کرده که این اسناد ثبت الکترونیکی دارند و اطلاعات را به صورت بسیار دقیقی ذکر میکنند و احتمال هرگونه مشکلی را بسیار کاهش میدهند. این مقاله در مورد تبدیل سند منگوله دار به تک برگ، فرایند ها و انواع مختلف آن و مدت زمان تبدیل سند منگوله دار به تک برگی، توضیحاتی خواهد داد.
برای کسب اطلاعات بیشتر از مسائل حقوقی بهتر است با یک وکیل خبره مانند سمیه خدایی پور وکیل پایه یک دادگستری در تماس باشید.
انواع سند ها
1- سندهای منگوله دار یا همان دفترچهای
2- سندهای تک برگ
3- سند هایمشاعی
کار را به کاردان بسپارید!
سمیه خدایی پور وکیل پایه یک دادگستری
کار را به کاردان بسپارید!
سمیه خدایی پور وکیل پایه یک دادگستری
سمیه خدایی پور وکیل پایه یک دادگستری متخصص در دعاوی ملکی، ارثی و قراردادی، در سراسر ایران فعالیت دارد. هر کجای ایران هستید کافی است با شماره زیر تماس بگیرید تا علاوه بر مشاوره، با بررسی دعاوی شما، بهترین مسیر را برای رسیدن به حق و حقوق قانونی خود پیدا کنید. چنانچه در استانهای ایلام، کرمانشاه و لرستان ساکن هستید، میتوانید به صورت حضوری مراجعه نمایید.
✅ شماره تماس سمیه خدایی پور در سراسر ایران
سند تک برگی:
این سند بعد از سال ۱۳۹۰ گسترش پیدا کرد که به صورت مکانیزه و فقط در یک برگ تنظیم خواهد شد و مالکیت افراد را به صورت قطعی تایید خواهد کرد و همچنین به صورت الکترونیک مشخصات مالک و ملک به طور خوانا و دقیق درج میشود و ثبت سیستمی و کامل اطلاعات ملک و مالک، امکان به روز رسانی اطلاعات را در هر انتقال ایجاد میکند.
استعلام سند تک برگ:
ممکن است به دلیل های مختلف مثل خرید و فروش املاک، یا قصد داشته باشید سند منگوله دار ملک خودتان را تبدیل به سند تک برگی کنید یا بخواهید برای ملک قولنامهای سندی تهیه کنید که برای هرکدام از ان ها استعلام از سازمان ثبت املاک کشور ضروری است.
صدور سند تک برگ
درخواست جهت صدور سند تک برگ دو حالت دارد:
- تعویض سند منگوله دار یا قدیمی با سند تک برگ که با مراجعه کردن به اداره ثبت اسناد رسمی کشور مراجعه کندوفرم پر کند.
- ملکی را خریدهاید و لازم است برای آن سند تک برگ به نام مالک تهیه شود. با مراجعه کردن به دفتر ثبت اسناد میتوان انتقال مالکیت داد.
مراحل صدور سند تک برگ
- مراجعه به دفتر اسناد
- استعلام سند
- تسویه حساب با شهرداری و اخذ گواهی پایان کار
- انتقال سند در دفتر اسناد
- مراجعه به اداره ثبت اسناد
- ارائه سند مالکیت قبلی
- پرداخت هزینه و دادن مدارک لازم
- مراجعه به باجه پست
بیشتر بخوانید:
وکیل دعاوی ملکی کیست و چه اختياراتی دارد؟
برای شکایت از مشاور املاک متخلف به کجا مراجعه کنیم؟
مدارک مورد نیاز برای صادر کردن سند تک برگ
- مدارک شناسایی دو طرف همراه با کپی آن ها به همراه خود اشخاص
- قبض تلفن ملک مد نظر همراه با کپی (این مدرک بسیار ضروری میباشد و در نتیجه در صورتی که وجود نداشته باشد، انتقال سند صورت نخواهد گرفت)
- مدارک تسویه حساب از بیمه تامین اجتماعی برای املاک اداری و تجاری و صنعتی
- استعلام سند
- کروکی دقیق ملک
- اصل سند قدیمی
تبدیل سند دفترچهای یا همان منگوله دار به سند تک برگ
تبدیل سند دفترچهای به تک برگ فقط برای معاملات سال ۹۰ به بعد ضروری میباشد و دیگر املاک با سند خود قابل انتقال هستند و املاکی که با سند تک برگ خریدهاند نیازی به تعویض سند نخواهند داشت و در صورتی برای تعویض سند مراجعه میکنند که بخواهند ملک را به فرد دیگری انتقال بدهد پس در نتیجه، به جهت صرفه جویی در وقت و هزینه در همان ابتدا مالک نهایی تعیین شود.
بیشتر بخوانید:
در چه مکانی قولنامه نوشته می شود؟
مزیت تبدیل سند منگوله دار به سند تک برگ
- امکان جعل اسناد قدیمی و منگوله دار زیاد میباشد و به آسانی قابل جعل هستند. برای افزایش ایمنی، دولت سند تک برگی را جایگزین این سند کرده است.
- اگر که یک ملک شریک داشته باشد، هر مالک حتی اگر سهمی کم در حد نیم دانگ هم داشته باشد سند تک برگ مجزا دریافت میکند و اطلاعات دقیق تری به مالک میدهند و بسیاری از ابهامات و مشکلات میان مالکین و بین مالک و همسایگان برطرف خواهد شد.
- صرفه جویی در مصرف کاغذ.
- مشکل ناخوانا بودن اطلاعات و خط خوردگی ها برطرف میشود.
- برای صادر کردن سند های دفترچهای تمام فرآیند به وسیله پیگیری های مالک در اداره ثبت انجام خواهد شد ولی در سند های تک برگ بعد از انجام معامله در حضور دو طرف، دیگر کارها توسط دفتر اسناد انجام میشود و نیازی به حضور خریداران در اداره ثبت نیست بنابراین موجب کاهش سفر های درون شهری خواهد شد.
نحوه تبدیل سند منگوله دار به سند تک برگ:
- مراجعه به اداره ثبت اسناد کشور
- پر کردن فرم درخواست جهت گرفتن سند
- دفاتر ثبت اسناد رسمی قبل از انکه برای انتقال سند اقدامی کنند، فهرستی از استعلام ها را دریافت خواهند کرد که اولین استعلام مرتبط با سند میباشد که به شکل سیستمی انجام خواهد شد که برای استناد کردن به آن ۲ روز زمان لازم است که برای آن انجام میشود تا مشخص شود که ملک به فرد دیگری فروخته نشده است و در گرو جایی نیست.
- پرداخت بدهی های شهرداری و تسویه حساب و دریافت گواهی پایان کار از شهرداری لازم خواهد بود.
- اگر ملک تجاری و یا اداری باشد باید نامهای از سازمان نوسازی دریافت کنید تا وضعیت کاربری ملک به صورت دقیق مشخص شود.
- اگر سند را گم کردهاید و یا به هر دلیلی در دسترس نبود، در ابتدا برای دریافت کردن سند المثنی اقدام کرده و سپس تبدیل سند کنید.
- پرداخت هزینه
- ارائه مدارک مورد نیاز
- مراجعه به باجه پست
هزینه تبدیل سند دفترچهای یا همان منگوله دار به سند تک برگی
- اگر ملک چندین وارث یا مالک داشته باشد، برای هر شخص به صورت جداگانه هزینه صادر شدن سند تک برگ دریافت میشود.
- هزینه انتقال سند قدیمی به سند تک برگ، ۱۵۰ هزار تومان میباشد.
- اگر سند مد نطر قبلا در سازمان ثبت اسناد به صورت رسمی وارد نشده باشد، باید هزینهای برای ثبت آن پرداخت کنید که بسته به عوامل مختلف متغیر است.
- پرداخت مبلغ ۱۰ هزار تومان جهت استعلام سند به دفتر ثبت
- هزینه به جهت ارسال سند تک برگ به آدرس مالک
مدت زمان تبدیل سند منگوله دار به تک برگی
تقریبا ۵۰ روز زمان، صرف این کار خواهد شد و سند به وسیله مامور پست به آدرسی که در اداره پست به متصدی داده شده است ارسال میشود و سند فقط به مالک تحویل داده میشود مگر اینکه شخصی به عنوان تحویل گیرنده در فرم، معرفی شده باشد.
سمیه خدایی پور متخصص دعاوی ملکی در سراسر ایران | ||
بهترین وکیل ملکی در کرمانشاه | بهترین وکیل ملکی در خرم آباد | بهترین وکیل ملکی در ایلام |