متخصص دعاوی ارثی، ملکی و قراردادها

دعاوی ملکی از آن دسته از دعاوی میباشد که موضوع آن ها در رابطه با املاک است. دعاوی ملکی ممکن است از نوع حقوقی یا کیفری باشند. به طور مثال الزام به فک رهن یا الزام به تنظیم سند رسمی جزء دعاوی ملکی حقوقی است و دعاوی ملکی دیگری که به دلیل مرتکب شدن به یک جرم مطرح می‎شوند جزء دعاوی ملکی کیفری هستند. مثل فروش غیر قانونی ملک شخصی به یک یا چند نفر. گاهی اوقات این وجود دارد که یک دعوای ملکی حقوقی منشا ثبتی داشته باشد. مثل دعوای ابطال سند رسمی.

وکیل دعاوی ملکی در ایلام

سمیه خدای پور وکیل پایه یک دادگستری متخصص در امور دعاوی ملکی، دعاوی امور حسبی( دعاوی ارثی) و دعاوی قراردادی آماده است تا شما را در مشکلات حقوقی یتان یاری کند.

دعاوی ملکی
دعاوی ملکی

انواع دعاوی ملکی

دعوای الزام به تحویل ملک

اگر در مبایعه نامه برای تحویل ملک به خریدار زمان  خاصی مشخص و تعیین شده باشد، باید در همان تاریخ تعیین شده مبیع (معامله) به خریدار تحویل داده شود. گاهی اوقات در فاصله زمانی معامله و تنظیم سند رسمی ممکن است ارزش ملک زیاد شود و فروشنده به این بهانه در تحویل ملک تاخیر ایجاد می‌کند. در صورت وقوع این اتفاق خریدار می‌تواند به طرح دعوای الزام به تحویل ملک اقدام کند.

دعوای خلع ید

اگر شخصی به غیر از مالک، ملکی را که دارای سند رسمی می‌باشد در تصرف خود قرار دهد، مالک اصلی ملک برای تخلیه می‌تواند در دادگاه دعوای خلع ید مطرح کند. طرح دعوای خلع ید در صورتی امکان پذیر می‌باشد که خواهان سند رسمی مالکیت آن ملک را داشته باشد و اگر ملک ثبت نشده، مالک باید مالکیت خود را اثبات کند.

الزام به تنظیم سند رسمی

شخصی مالک یک ملک شناخته می‌شود که سند رسمی داشته باشد. هنگامی که یک ملک از شخصی به شخص دیگر منتقل می‌شود باید سند رسمی تنظیم شود. چنانچه فروشنده یا به عبارتی دیگر انتقال دهنده ملک، این سند رسمی را تنظیم نکند، فردی که ملک به او منتقل شده است قادر است برای تنظیم سند طرح دعوا کند.

دعاوی ملکی
دعاوی ملکی

دعوای رفع مزاحمت و جلوگیری از حق

امکان دارد شخصی بدون تصرف کردن ملک شما مانع استفاده شما از آن ملک شود. در این صورت برای اقامه دعوای رفع مزاحمت و ممانعت از حق، شما باید سندی داشته باشید که مالکیت و سابقه تصرف تان را ثابت کند. در این نوع از دعاوی امکان دارد قاضی برای جلوگیری از ورود ضرر و زیان بیش تر دستور موقت صادر کند.

دعوای رفع تصرف عدوانی

در دعوای تصرف، شخص با اثبات سابقه تصرف خود از طریق ارائه یک سند رسمی یا یک قرارداد باید اعلام کند که ملک بدون رضایت او از تصرف او خارج شده است. دعوای تصرف عدوانی با دعوای خلع ید متفاوت است. در تصرف عدوانی نیازی به اثبات و تایید مالکیت خواهان نیست و تنها مساله که اهنیت دارد اثبات سابقه تصرف است ولی در دعوای خلع ید خواهان باید مالکیت خود را نسبت به ملک اثبات کند.

دعوای فک رهن

رهن عقدی می‌باشد که به‌ موجب آن مدیون (بدهکار) مالی را به عنوان وثیقه به داین (طلبکار) می‌دهد. شخص رهن دهنده را راهن و طرف مقابل را مرتهن می‌گویند. الزام به فک رهن در واقع باعث انحلال و از بین رفتن عقد رهن است.

امکان دارد در بعضی از موارد شخصی ملکی را نزد بانک یا شخصی در رهن بگذارد و بعد از اینکه دِین خود را پرداخت کرد، آن شخصی که ملک نزد او به رهن گذاشته شده، اقدام به فک رهن نکند. در این صورت راهن (رهن دهنده) باید علیه مرتهن (رهن گیرنده) اقامه دعوای الزام به فک رهن کند. نکته مهم در این مورد این است که در چنین شرایطی ید مرتهن (رهن گیرنده) از حالت امانی به ضمانی تبدیل می‌شود  و راهن (رهن دهنده) می‌تواند دادخواستی تحت عنوان «الزام به فک رهن» و پرداخت اجرت‌ المثل ایام عدم فک رهن تنظیم کند.

دعاوی ملکی
دعاوی ملکی

ابطال معامله صوری به ‌نیت فرار از دین

با استناد به ماده ۲۱۸ قانون مدنی معامله با نیت فرار از دین به‌صورت صوری باطل می باشد. اگر شخصی قصد فرار از دین داشته باشد و به خاطر اینکه مال به دست طلبکاران نرسد، اموالش را معامله کند این معامله باطل می‌باشد.

دعوای فروش ملک مشاع

برای فروش ملک مشاع رضایت ‎تمامی مالکان لازم است. هر یک از شرکاء می‌تواند به دادگاه صالح مراجعه کرده و برای فروش ملک مشاع درخواست دهد. مجوز فروش ملک مشاع به از طریق دادگاه صادر خواهد شد و بدون این مجوز امکان فروختن ملک مشاع وجود ندارد.

باید گفت دعاوی ملکی بسیار بیشتر از موارد گفته شده است. برخی از مهم‌ترین دعاوی ملکی حقوقی به شرح زیر می‌باشد:

دعاوی ملکی کیفری

درباره دعاوی ملکی کیفری نیز می توان به موارد زیر اشاره کرد:

نقش وکیل در دعاوی ملکی

برای طرح دعوای ملکی ضروری است که از یک وکیل ملکی با تجربه و مجرب کمک بگیرید. وکیل شما با بررسی مدارک و اسناد و جمع‌آوری اطلاعات دادخواست یا لایحه دفاعیه تنظیم می‌کند و با حضور در دادگاه از پرونده شما دفاع خواهد کرد. در روند رسیدگی به پرونده امکان دارد به نظر کارشناس نیاز باشد. در صورتی که شما به این نظر اعتراض داشته باشید وکیل شما این اعتراض را به استحضار دادگاه می‌رساند. اگر رای صادر شده توسط دادگاه به نفع شما نبود وکیل دادخواست تجدید نظرخواهی تنظیم و تقدیم دادگاه می‌کند. حضور وکیل در تمامی مراحل پرونده به احقاق حقوق شما کمک می‌کند و همچنین باعث سرعت در روند پرونده و اطمینان خاطر شما می‌شود.